Cooking with Japanese Green Tea Matcha - utilizing European ingredients -

Hello everyone! This blog is a collection of recipes with Japanese Green tea Matcha. It is not easy to cook Matcha in Europe because it is difficult to find fresh Matcha powder at reasonable price and it is not easy to find recipes using material which you can find easily in Europe. We are trying to introduce easy recipes with Matcha utilizing European ingredients and recommendable Matcha powder. Enjoy a lot our Green Tea recipes! 【COPYRIGHT】All recipes and photographs are copyrighted and may not published elsewhere without permission.

Saturday, May 31, 2014

Matcha Handling Instructions


Matcha Handling Instructions
 
Matcha Clumps
You may notice that Matcha may experience clumping. Unless the clumps are caused by excess moisture, they will not affect the quality of Matcha. If you see clumps in Matcha, there are a number of possible factors including, static electricity, moisture, Matcha particles and movement during transportation. Since Matcha is so finely ground, vibrations can cause static electricity to build within the container which may create clumps. We recommend using the tea strainer.

How to store Matcha:
Matcha is very sensitive to the effects of moisture and high temperature. So it is important to store Matcha properly. It is recommended that Matcha be stored in a dark and cool area or in a refrigerator. Storing Matcha in humid areas is not recommended as it can affect the quality of the Matcha. On hot and humid days, when you take the Matcha out of refrigerator, wait for it to become room temperature in order to avoid the Matcha absorbing humidity. Direct sun light and florescent light also may damage the quality of Matcha. Be sure to re-seal the Matcha in its storage container and do not leave the Matcha bag open.


For further information about the products of The Matcha House, please call us at +34.93.209.0724 or email to info@thematchahouse.com.  You will be able to see our product catalogue here.
 
抹茶のお取り扱い方法について

抹茶のダマについて:
「開けたらダマになっていた」といった内容のお問い合わせをいただくことがあります。一般的にダマになる原因として考えられることとしましては、①静電気  ②水分、湿気 ③抹茶の粒子 ④輸送時の振動 ⑤製造工程の篩い掛け などがあります。静電気が置き易い乾燥した時期は特に注意が必要です。また、抹茶 は微粉末であることから製品をゆすったりすると振動で抹茶同士が固まってしまうことがあります。また、抹茶を点てる前に一度茶漉しをしようしていただくこ とをお勧めします。

抹茶の保管について:
抹茶は高温多湿に弱く、また直射日光や蛍光灯の光などによっても品質に影響を及ぼすことがあります。また、水分や湿気を含んだ場合につきましても、変色や 劣化を起こす可能性があります。従いまして、製品を保管する際は、冷暗所や冷蔵庫にて保管すること、また開封後は速やかに密閉して保管することを実施して ください。冷蔵庫から製品を出してお使いいただく際は、特に夏季の湿度の高い時期はすぐに開封せず、常温に戻してから開封してください。開封した際に湿気 を吸い込むと抹茶が固まってしまい、ダマになることがあります。
  

Instrucciones para guardar té Matcha

Grumos de Matcha:
Puede encontrar unos grumos en Matcha. Estos grumos están causados por el exceso de humedad, que no afectará a la calidad de Matcha. Si encuentra grumos en Matcha, hay un número de posibles factores incluyendo, la electricidad estática, la humedad, las partículas de Matcha y movimiento durante el transporte. Como Matcha es tan finamente molido, las vibraciones pueden causar electricidad estática dentro del contenedor que puede crear grumos. Recomendamos que utilicen el colador de té.

Cómo guardar Matcha:
Matcha es muy sensible a los efectos de la humedad y alta temperatura. Debido a esto, es importante almacenar Matcha correctamente. Recomendamos que almacene Matcha en un lugar oscuro y fresco o en un refrigerador. No es recomendable almacenar Matcha en zonas húmedas ya que puede afectar la calidad de Matcha. En los días calurosos y húmedos, cuando saque el té Matcha de frigorífico, espere a que se convierta en la temperatura ambiente para evitar que Matcha absorba la humedad. La luz directa del sol y la luz fluorescente también puede dañar la calidad de Matcha. Asegúrese cerrar el envase del Matcha y no dejar la bolsa abierta. 


Japan Tea Advisor Yoko Yakushiji, The Matcha House Europe

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